Om feilmeldinger (og plugins) med WordPress

Enkelte hjemmesider med WordPress tar alt for stor ressursbruk, noe som kan gi treg servertilgang. Domenet kan da suspenderes. I henhold til vilkårene hos Adata er det ikke tillatt å kjøre scripts eller plugins m.v. som bruker kritisk ressurmengde (se nederst).
VIKTIG SUPPORT FRA WP HER: https://wordpress.org/documentation/article/faq-troubleshooting/

Plugins: Enkelte plugins er ikke tilpasset nyere WordPress. Får du feilmelding på din WordPress, er det ofte en Plugin du har installert som er årsaken. Får du ikke logget på WP direkte og slettet plugin’et her, logg inn på «File Manager» via ditt Cpanel, og endre Plugin mappen/slett under mappene: public_html –> (wordpress) –> wp-content –> plugins (evt. endre navn til «plugins_XXX) eller det aktuelle plugin’et (Bestill assistanse).

VIKTIG! – Oppdater din WP og vær forsiktig med nye Plugins (tillegg)!

Oppdater WordPress!
Hvis du ikke bruker den nyeste versjonen av WordPress – oppdater nå! (Dette kreves også i hht vilkårene hos Adata)

Slett og unngå mange utvidelser/plugins!
Slett ALLE unødvendige og egen-installerte utvidelser/plugins! Bruk bare de HELT nødvendige plugins, og stabile versjoner av WordPress-plugins. Noen ganger kan helt nye utvidelser/plugins (alfa eller beta) ha feil i koden som kan forårsake massiv CPU-bruk. Ikke bare deaktiver – men SLETT!

Oppdater utvidelser (plugins/tillegg)!
Oppdater installerte og helt nødvendige utvidelser (WordPress-plugins) til de nyeste versjonene.

Unngå ukjente/sjeldne/spesielle WordPress-temaer (lay out)!
Et dårlig programmert WordPress Theme eller et tema med veldig krevende funksjoner, som server-side image resizing, kan være meget CPU-intensiv.
Deaktiver alle dynamiske funksjoner som er bygd inn i temaet, for eksempel størrelsen på miniatyrbildet. Noen WordPress-temaer har sine egne moduler for å endre størrelsen på bildet, som kan forårsake kritisk CPU-bruk. Hvis det er mulig, anbefales deaktivering til fordel for å bruke den mer effektive størrelsen på bildet som er innebygd i WordPress-kjernen.

Installer et caching-plugin!
Caching-plugins som W3 Total Cache [TotalCache] eller WP Super Cache [SuperCache] kan dramatisk redusere CPU-belastningen. Vurder også sterkt WP Optimize [WP Optimize].

Deaktiver WP-Cron!
Deaktiver WP-Cron. Dette kan redusere CPU-belastningen drastisk og forhindre at sjansene for at kontoen din blir suspendert på grunn av at ressursene overskrides.

Husk først å ta backup av egen web/database (jfr. vilkår) og ha dette lokalt på egen pc. Dette må din webdesigner evt. hjelpe deg med.
Du kan også prøve å feilsøke hver utvidelse/plugin for å se hvem som er årsaken til CPU-bruken. Husk alltid sikkerhetskopi av hele WP-siden din (filer og database). Prøv å deaktivere hver utvidelse – en etter en – til CPU-belastningen er løst. Når du har funnet ‘synderen’ og slettet denne, bør du forhåpentligvis kunne reaktivere de andre uten de samme CPU-problemene.

Hvis din side likevel ikke får ned cpu-bruken, anbefales annen tjeneste/leverandør, evt. se PRO-server info HER.
Info: teknisk@adata.no
VILKÅR OG PAKKEDATA:
» Aksept: (X) - Adata benytter cookies - Info
Brukere av siden godkjenner Vilkår og Copyright.
ADATA.NO [Active Data Norge]
Webtjenester siden 1997
Godkjent offentlig registrar (Norid) siden 2003
ADMIN EPOST | SUPPORT EPOST:
firmapost@adata.no | support@adata.no
POSTADRESSE:
P.O. Box 5199 Majorstuen, 0302 OSLO - NORWAY