Bokstaver som Æ, Ø, Å.. i domenenavnet

IDN – International Domain Names (domener med æ, ø, å)

Særnordiske tegn som Æ, Ø, Å (samt diverse ä, ö, ü, é-tegn) kan nå benyttes for .no-domener, samt .se (ikke æ, ø), .dk, .com, .net o.a. Merk at disse domenenavnene kan ha vanskeligheter for epostbruk ved diverse eposttjenester/klienter! Husk også at personer utenfor Norge og Danmark f.eks. ikke har lett tilgang til tegn som f.eks. Æ eller Ø på sine tastaturer. Bokstaver som ikke tilhører A-Z får konvertert domenenavnet til en kode som begynner med xx–domenenavn-kode, men dette blir ikke synlig for andre.

De aller fleste som har Æ, Ø eller Å i sitt firma – eller familienavn, benytter i stedet hhv. a (ae), o (oe) og a (aa). Men samtidig bestiller man ofte æøå-domenet slik at ingen andre reserverer dette. Du kan benytte ordinære domeneskjema og bestille IDN-domenene til samme priser som de andre.

EKSEMPEL

Firmaet BÅRE-BÆRERNE AS  skal ha domene og webside:
Man registrerer domenet «bare-barerne.no» som hoveddomene med Webhotell (webside) & mail (post@bare-barerne.no). Deretter registrerer man «båre-bærerne.no» som Mini/Domenepakke, og peker dette domenet til hoveddomenet (slik at de som skriver inn www.båre-bærerne.no i nettleseren, automatisk kommer til www.bare-barerne.no).
VILKÅR OG PAKKEDATA:
» Aksept: (X) - Adata benytter cookies - Info
Brukere av siden godkjenner Vilkår og Copyright.
ADATA.NO [Active Data Norge]
Webtjenester siden 1997
Godkjent offentlig registrar (Norid) siden 2003
ADMIN EPOST | SUPPORT EPOST:
firmapost@adata.no | support@adata.no
POSTADRESSE:
P.O. Box 5199 Majorstuen, 0302 OSLO - NORWAY