Alt starter med et domene!

Driver du en virksomhet – eller skal du starte en virksomhet? I så fall bør du lete etter et domenenavn snarest! Enten du driver et firma eller en organisasjon, trenger du et domene for å komme deg på internett som en profesjonell aktør.

Internett gir deg anledning til å ha en egen adresse på nettet. En slik adresse kan være et domenenavn (eller domene), f.eks. www.ditt-navn.com. Det er i dag nesten umulig å drive noen form for effektiv virksomhet uten å ha et domene. Når du har et domenenavn, kan du også bestille webhotell, dvs. en lagringsplass hvor du kan lage en hjemmeside (http://www.ditt-domene.com).

I tillegg har du muligheten til å lage en egen epostadresse knyttet til domenet ditt, f.eks. post@ditt-domene.com. Du kan velge hvilket som helst navn foran @-tegnet, f.eks. ole.olsen@ditt-domene.com, salg@ditt-domene.com osv. Mailadressene kan du sette opp på din egen PC eller mobil (Outlook, Windows Mail osv.), og evt. bruke den som en gmail/outlook/yahoo-adresse (webmail).

Registrerer du et domene, kan ingen i hele verden ha akkurat det samme domenenavnet som deg. Når det gjelder domener, er det «først til mølla» som gjelder. Ønsker du å sikre deg ditt domenenavn, bør du gjøre det nå. Det er ingen garanti for at noen andre har samme planer som deg, og registrerer domenet før du får gjort det..

Du bestiller et domene og har det i normalt ett år (som et abonnement). Du må si opp domenenavnet og kontoen din hvis du ikke ønsker å fortsette abonnementet ditt.

Flere domenetyper? – Har du registrert og benytter f.eks. ditt-firmanavn.no, så kan det ofte være lurt å sikre seg ditt-firmanavn.com (og evt. .net, .org, .se og .dk) avhengig av hvor stor konkurranse du har, og for å hindre at andre aktører ønsker å stjele webtrafikk fra deg. Dette er noe du må avgjøre selv.

Hva med domenenavn som inneholder bokstaver som Æ, Ø og/eller Å? – Se HER for informasjon!
VILKÅR OG PAKKEDATA:
» Aksept: (X) - Adata benytter cookies - Info
Brukere av siden godkjenner Vilkår og Copyright.
ADATA.NO [Active Data Norge]
Webtjenester siden 1997
Godkjent offentlig registrar (Norid) siden 2003
ADMIN EPOST | SUPPORT EPOST:
firmapost@adata.no | support@adata.no
POSTADRESSE:
P.O. Box 5199 Majorstuen, 0302 OSLO - NORWAY