IDN-domene – Tegn som Æ, Ø, Å…

IDN – International Domain Names (domener med æ, ø, å)

Særnordiske tegn som Æ, Ø, Å (samt diverse ä, ö, ü, é-tegn) kan nå benyttes for .no-domener, samt .se (ikke æ, ø), .dk, .com og .net. Merk at disse domenenavnene IKKE kan kobles til en epostadresse uten evt. spesialtilpasning for både avsender og mottaker! Husk også at personer utenfor Norge og Danmark f.eks. ikke har lett tilgang til tegn som f.eks. Æ eller Ø på sine tastaturer. Bokstaver som ikke tilhører A-Z får konvertert domenenavnet til en kode som begynner med xx–domenenavn-kode, men dette blir ikke synlig for andre.

De aller fleste som har Æ, Ø eller Å i sitt firma – eller familienavn, benytter i stedet hhv. a (ae), o (oe) og a (aa). Men samtidig bestiller man ofte æøå-domenet slik at ingen andre reserverer dette. Du kan benytte ordinære domeneskjema og bestille IDN-domenene til samme priser som de andre.

Eksempel: Man registrerer domenet «www.more-firma.no» som hoveddomene med webhotell/mail. Deretter registrerer man «www.møre-firma.no» som reservering, og peker dette domenet til hoveddomenet (slik at de som skriver inn www.møre-firma.no i nettleseren, automatisk kommer til www.more-firma.no).

GÅ HIT for å registrere IDN-domener!